"
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Ενδοδαπέδια θέρμανση

Ενδοδαπεδια θέρμανση ονομάζουμε το σύστημα θέρμανσης στο οποίο η ενέργεια αποδίδεται στον χώρο από το δάπεδο, το οποίο θερμαίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και αντινοβολεί θερμότητα.

Η ιδέα της θέρμανσης από το δάπεδο παρουσιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως το ότι ο χώρος θερμαίνεται ομοιόμορφα σε σταθερή θερμοκρασία χωρίς να δημιουργούνται ρεύματα αέρα όπως γίνεται σε άλλους τρόπους θέρμανσης (καλοριφέρ, fan coils, κ.λ.π.) και ότι η κατανομή της θερμοκρασίας στον χώρο είναι η καλύτερη δυνατή.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση ζεσταίνει τον χώρο με αγωγή και ακτινοβολία από το θερμαινόμενο δάπεδο, με αποτέλεσμα η υψηλότερη θερμοκρασία χώρου να είναι ακριβώς στο σημείο που θέλουμε, δηλαδή στα πόδια μας την ίδια ώρα που η χαμηλή θερμοκρασία στην οροφή (εκεί που η θερμότητα δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα) εξασφαλίζει μείωση της σπατάλης ενέργειας.

Αποτελεί ιδανική επιλογή σε πολλές περιπτώσεις, όπως π.χ. σε εγκαταστάσεις θέρμανσης πολυόροφων μονοκατοικιών, θέρμανσης μεγάλων ψηλοτάβανων χώρων, θέρμανσης ημιυπαίθρυων, ακόμη και υπαίθριων χώρων.

Πλεονεκτήματα:

Η ενδοδαπέδια θέρμανση παρουσιάζει μια σειρά από άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα

  • Άνεση: Η ενδοδαπέδια θέρμανση διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στο χώρο χωρίς ενοχλητικά ρεύματα και διοαρροή θερμότητας στην οροφή.
  • Οικονομία: οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας και η σωστή κατανομή της θερμοκρασίας μειώνουν το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποφυγή θέρμανσης του αέρα σε ψηλούς χώρους (εκκλησίες, αεροδρόμια κ.λ.π.)
  • Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων: η θέρμανση δαπέδου προσφέρει πλήρη ελευθερία στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές και στη διακόσμηση και ενδείκνυται ιδιαίτερα για κατοικίες.  .
  • Υγιεινό περιβάλλον: αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας δεν ξηραίνουν τον αέρα του χώρου. Λόγω της μη ύπραξης ρευμάτων αέρα, της έλλειψη σκόνης και της διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο, δημιουργεί ακόμα πιο ιδανικές συνθήκες, ειδικά για άτομα με χρόνια προβλήματα αλλεργίας και άσθματος. 
  • Ηχομόνωση λόγω της απομόνωσης του θερμομπετού από την πλάκα σκυροδέματος.
  • Αποτροπή ρευμάτων αέρα, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης. (ιδανική επιλογή για την αποτροπή ρευμάτων από όροφο σε όροφο στις πολυόροφες κατοικίες και σε κατοικίες που περιέχουν εσωτερικά αίθρια). 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.